Patriciu susţine că ar fi obţinut mai mulţi bani din vânzarea Rompetrol, în lipsa proceselor

Suma obţinută din vânzarea participaţiei de 75% din acţiunile grupului Rompetrol ar fi fost mai mare în lipsa proceselor în care a fost implicată compania, întrucât astfel de probleme determină o mare pierdere de timp, a declarat, luni, Dinu Patriciu, fostul acţionar majoritar indirect al grupului.

1 afișare
Imaginea articolului Patriciu susţine că ar fi obţinut mai mulţi bani din vânzarea Rompetrol, în lipsa proceselor

Patriciu susţine că ar fi obţinut mai mulţi bani din vânzarea Rompetrol, în lipsa proceselor

Dinu Patriciu, preşedintele şi proprietarul grupului Rompetrol, înregistrat în Olanda, a vândut 75% din acţiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, către compania petrolieră de stat KazMunaiGaz din Kazahstan. Tranzacţia a fost confirmată de Patriciu, într-o întâlnire cu mai mulţi ziarişti, iar omul de afaceri a precizat că grupul a fost evaluat la 3,616 miliarde de dolari.

Întrebat dacă cifra privind evaluarea grupului ar fi fost mai mare în cazul lipsei problemelor din justiţie, Patriciu a răspuns afirmativ.

"Am pierdut timpul. Cu băncile am fost într-un parteneriat foarte corect, însă am pierdut timp explicând multor persoane că sunt nevinovat", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol pentru comiterea mai multor infracţiuni economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici