Patrick Gelin va fi înlocuit de Guy Poupet la conducerea BRD-GSG

Preşedintele-director general al BRD - Groupe Société Générale (BRD), Patrick Gelin, se va retrage, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la conducerea instituţiei de credit şi va fi înlocuit de Guy Poupet.

176 afișări
Imaginea articolului Patrick Gelin va fi înlocuit de Guy Poupet la conducerea BRD-GSG

Patrick Gelin se retrage de la conducerea BRD-Groupe Société Générale (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Domnul Patrick Gelin a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Administraţie şi la funcţia de preşedinte director general al BRD - Groupe Société Générale ca urmare a deciziei personale, în deplin acord cu conducerea Grupului Société Générale, de a se retrage din activitatea profesională după 40 de ani de carieră în cadrul Grupului Société Générale", se arată într-un comunicat al băncii transmis miercuri Bursei.

Guy Poupet va conduce, începând cu 1 ianuarie 2010, atât structura de decizie executivă a băncii (Comitetul de Direcţie), din care fac parte şi directorii generali adjuncţi Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Hervé Barbazange şi Claudiu Cercel, cât şi Consiliul de Administraţie, în cadrul căruia va avea un mandat de patru ani, potrivit unui comunicat al BRD.

Acţionarii băncii au fost convocaţi la 14 decembrie pentru a aproba preluarea funcţiilor de conducere de către Poupet.

Guy Poupet are 57 de ani şi lucrează în cadrul Grupului Société Générale din anul 1975. Şi-a început cariera ca inspector, iar apoi, din 1983, a ocupat poziţii de top management în filialele grupului din Argentina (director general adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general al Société Générale de Banque en Senegal), Cehia (vicepreşedinte şi director general adjunct al Komerčni Banka) şi Egipt (vicepreşedinte şi director general al National Société Générale Bank).

În vârstă de 64 de ani, Patrick Gelin lucrează la Société Générale din anul 1970, ocupând funcţii de conducere atât în reţeaua franceză a băncii, cât şi în cea internaţională. Patrick Gelin a fost între 1979 şi 1983 şeful Departamentului Sindicalizări din centrala Société Générale. Din 1983 până în 1986 a fost Commercial Manager al SG Londra, iar din 1986 până în 1989 a condus Société Générale Olanda, în calitate de director general.

Din 1989 până în 1998 Gelin a condus Grupul de agenţii din Haut de Seine, precum şi grupul de agenţii pentru clientela corporate din Paris. În 1998, Patrick Gelin a fost numit director general al Société Générale Marea Britanie, iar din aprilie 2001 conduce BRD în calitate de director general, funcţie pe care o cumulează în octombrie 2004 cu cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Gelin l-a înlocuit la conducerea BRD pe Bernard Caussignac.

BRD - Groupe Société Générale a înregistrat după primele nouă luni un profit net de 660,2 milioane de lei, în scădere cu 19%, ca urmare a creşterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro). În acelaşi interval, activele băncii au scăzut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro), faţă de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2 miliarde lei.

Potrivit celor mai recente raportări, Societe Generale deţine 59,28% din acţiunile BRD, iar cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au fiecare aproape câte 5% din titlurile băncii.

Acţiunile BRD au închis şedinţa bursieră de marţi în stangare la 13 lei pe unitate. La acest preţ instituţia de credit are o capitalizare de 9,05 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici