Patronatele din industrie, nemulţumite că nu au participat la negocierile cu FMI

Patronatele din industrie sunt nemulţumite că au fost excluse de la negocierile privind acordul cu Fondul Monetar Internaţional, procesul fiind unul "total netransparent", se afirmă într-un comunicat transmis de Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR - 1903).

16 afișări
Imaginea articolului Patronatele din industrie, nemulţumite că nu au participat la negocierile cu FMI

Patronatele din industrie, nemulţumite că nu au participat la negocierile cu FMI

"UGIR-1903 constată cu insatisfacţie ruperea oricăror punţi de dialog între Guvernul României şi mediul de afaceri. (...) Patronatele sunt excluse din consultările privind acordul cu FMI, fiind considerate numai o sursă de taxe şi impozite", se arată în comunicat.

Uniunea consideră că procesul de negociere, care se apropie de finalizare, este "total netransparent, desfăşurat fără consultarea patronatelor".

De asemenea, reprezentanţii UGIR - 1903 reclamă faptul că detaliile despre negocierile purtate au fost aflate din presă sau din surse ale Comisiei Europene, deşi susţinerea economică şi sprijinul pentru implementarea acordului au fost solicitate mediului de afaceri din România.

Autorităţile de la Bucureşti şi o delegaţie FMI negociază în aceste zile termenii unui acord care presupune un pachet financiar de 19 miliarde de euro destinat României. Finanaţarea ar urma să fie asigurată de FMI, Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Mondială.

Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, s-au întâlnit, luni, la Guvern, cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), după ce experţii instituţiei financiare au discutat, în cursul zilei, cu reprezentanţii PSD şi cei ai PNL, precum şi cu lideri sindicali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici