Patronatul vinului solicită eliminarea accizei pentru spumante

Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) cere eliminarea accizei la vinurile spumante, în prezent de 34,05 euro pe hectolitru, cu scopul dezvoltării investiţiilor producătorilor din domeniu.

1 afișare
Imaginea articolului Patronatul vinului solicită eliminarea accizei pentru spumante

Patronatul vinului solicită eliminarea accizei pentru spumante

"Prin reducerea taxei la zero, producătorii de vin spumant vor reuşi să facă o nouă capitalizare, vor reuşi să investească banii în tehnologizare şi să crească competitivitatea produselor pe care le realizează", a declarat, luni, Ovidiu Gheorghe, preşedintele PNVV, la Romania Retail Forum 2007, organizat de MEDIAFAX.

El a afirmat că patronatele propun reducerea accizei de patru ani, când taxa era de 45 de euro pe hectolitru.

Ministerul Finanţelor a avansat varianta reducerii taxei în trepte, aşa cum s-a întâmplat în cazul bijuteriilor sau al cafelei, a căror acciză va ajunge la zero în 2010.

"Se va încerca o reducere în trepte a taxei la spumante, aşa cum se se întâmplă în cazul cafelei, produselor din cristal sau bijutertiilor, produse ale căror accize vor ajunge la zero în 2010. Acestea sunt însă produse pentru care cererea este scăzută, nivelul vînzărilor nu este foarte ridicat, astfel că este mai uşor să reducem acciza în astfel de domenii", a declarat Mihai Hură, director în Ministerul Economiei şi Finanţelor, prezent la seminar.

Nivelul total al accizelor la spumante colectate anual la bugetul de stat este de circa un milion euro, potrivit lui Gheorghe, care a apreciat că suma nu reprezintă un câştig semnificativ pentru buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici