Video Pepsi şi Coca Cola au strategii diferite pe timp de criză

De la intrarea pe piaţă, în 2005, Pepsi încearcă să ajungă din urmă Coca-Cola mizând pe investiţii masive în producţie şi marketing. De cealaltă parte, Coca-Cola taie drastic din costuri şi închide jumătate din fabrici în doi ani, însă rămâne cu bugete-gigant de marketing şi cu o cotă de peste 50% pe cel mai mare segment al pieţei, informează Ziarul Financiar.

1029 afișări

Strategiile celor două companii sunt total opuse, însă acest lucru poate fi explicat prin decalajul foarte mare între cotele de piaţă ale celor doi competitori.

Anul trecut, Coca-Cola Hellenic a ajuns la o cotă de piaţă în volum de 54,4% pe segmentul sucurilor carbonatate, faţă de 53,3%, cât avea în 2007, arată raportul financiar al companiei greceşti care citează datele firmei de cercetare Canadean.

Sucurile carbonatate sunt cea mai mare categorie din sectorul soft drinks, estimată la peste 500 mil.

Citeşte mai multe despre strategiile Coca Cola şi Pepsi pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici