PepsiCo oferă şase miliarde de dolari pentru Pepsi Bottling şi PepsiAmericas

PepsiCo a înaintat, luni, o ofertă de circa şase miliarde de dolari pentru preluarea participaţiilor altor acţionari la cei mai importanţi îmbuteliatori ai grupului, companiile Pepsi Bottling şi PepsiAmericas, prezentă în România prin Quadrant-Amroq Bottling.

42 afișări
Imaginea articolului PepsiCo oferă şase miliarde de dolari pentru Pepsi Bottling şi PepsiAmericas

PepsiCo oferă şase miliarde de dolari pentru Pepsi Bottling şi PepsiAmericas

Reprezentanţii Pepsi Bottling, companie care asigură peste 50% din vănzările grupului de băuturi răcoritoare în America de Nord şi circa 40% la nivel mondial, au precizat că vor evalua propunerea PepsiCo. Grupul american deţine o participaţie de 33,1% la Pepsi Bottling şi a înaintat o ofertă de 29,5 dolari pe acţiune, constând din bani şi acţiuni PepsiCo.

Preţul oferit este cu 17,1% peste cotaţia înregistrată la închiderea de vineri a pieţelor de capital din SUA.

Conducerea PepsiAmericas a sfătuit acţionarii să aştepte o recomandare a consiliului de administraţie privind oferta PepsiCo de de 23,7 dolari pe titlu, bani şi acţiuni ale grupului. PepsiCo controlează o participaţie de 43,2% la PepsiAmericas, care contribuie cu 19% la vânzările mondiale ale grupului.

Totodată, PepsiCo a anunţat pentru primele trei luni din 2009 un profit din operaţiuni de bază de 1,11 miliarde de doalri, sau 71 de cenţi pe acţiune, în creştere cu 3% faţă de anul trecut, peste aşteptările analiştilor, care estimau un câştig de 67 de cenţi pe titlu.

Veniturile PepsiCo au scăzut cu 1%, la 8,26 miliarde de dolari în primul trimestru al anului.

Pepsi Americas este al doilea mare producător şi distribuitor de băuturi PepsiCo şi a preluat în 2007, integral, grupul Quadrant-Amroq Bottling (QAB), producătorul şi distribuitorul băuturilor Pepsi în România.

QAB România face parte din grupul Quadrant Amroq Bottling Company Limited (QABCL) şi deţine două unităţi de producţie a băuturilor răcoritoare la Bucureşti, şi una la Covasna, pentru apă minerală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici