Peste 2.000 de angajaţi ai Sports Direct primesc BONUSURI de 100.000 de lire

Peste 2.000 de angajaţi permanenţi ai retailerului britanic Sports Direct, printre care cei din depozitele şi magazinele companiei, vor încasa prime de câte 100.000 de lire sterline fiecare, după profiturile record înregistrate de companie în ultimii ani.

1825 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de angajaţi ai Sports Direct primesc BONUSURI de 100.000 de lire

Peste 2.000 de angajaţi ai Sports Direct primesc BONUSURI de 100.000 de lire (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Pentru angajaţii obişnuiţi, bonusul de 100.000 de lire este egal cu salariile primite în aproximativ cinci ani, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Sports Direct este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte sport din Marea Britanie.

"Bonusurile de şase cifre sunt în mod normal rezervate directorilor, dar Sports Direct a stabilit detaliile programului de prime în 2009 pentru toţi angajaţii cu normă întreagă, de la cei din depozite la cei din boardul director, care lucraseră un an pentru companie şi rămâneau încă patru. Întrucât situaţia financiară a retailerului s-a îmbunătăţit - la fel ca preţul acţiunilor - angajaţii au dat lovitura", scrie publicaţia britanică.

Profitul companiei a crescut anul trecut cu 40%, la peste 200 de milioane de lire sterline, într-o perioadă în care retailerii au probleme şi chiar şi marile lanţuri de magazine sunt nevoite să-şi reducă planurile de dezvoltare.

Ideea programului de bonusuri a aparţinut proprietarului companiei. Sports Direct a fost înfiinţată în urmă cu 30 de ani de miliardarul Mike Ashley, patron al clubului Newcastle United. Ashley controlează încă aproape două treimi din companie şi are o avere de peste 2 miliarde de lire sterline.

În urmă cu patru ani, angajaţilor cu normă întreagă aflaţi în companie cel puţin din 2008 le-au fost promise bonusuri în acţiuni dacă se atingeau ţintele de profit în 2009. După ce compania a înregistrat rezultate bune în 2009, angajaţii au primit acţiuni, condiţionate la vânzare, reprezentând 25% din salariul de bază.

Acţiunile SportsDirect au crescut puternic până anul trecut, când angajaţii au primit dreptul de a vinde câte 25% din pachetele de acţiuni primite de la companie. Un angajat cu salariu de 20.000 de lire pe an şi-a dublat aproape veniturile în 2012, cu acţiuni de 17.500 de lire.

Deşi impresionant, bonusul este mic comparativ cu sumele acordate după rezultatele financiare anunţate de companie joi. Astfel, un angajat care anterior câştiga 20.000 de lire va primi dreptul de a vinde acţiuni în valoare de 75.000 de lire.

Cei circa 2.000 de angajaţi care au îndeplinit condiţiile programului sunt liberi să-şi vândă toate acţiunile, iar compania le-a pus la dispoziţie gratuit chiar şi servicii de brokeraj.

Proprietarul companiei, Mike Ashley, nu a fost inclus în programul de bonusuri.

Sports Direct are circa 16.000 de angajaţi în Marea Britanie şi peste 2.000 în alte ţări. Compania este prezentă în 19 state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici