Peste 300 de vehicule marca Land Rover şi Jaguar din România sunt rechemate în service

Premium Auto Romania, importatorul oficial Jaguar Land Rover, cheamă în service peste 300 de vehicule marca Land Rover şi Jaguar din cauza unor probleme la centura de siguranţă sau airbag, potrivit unei notificări transmise către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

2322 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de vehicule marca Land Rover şi Jaguar din România sunt rechemate în service

Importatorul oficial Jaguar Land Rover cheamă în service 275 de autovehicule marca Land Rover, modelele Range Rover cu an model 2016-2017, Range Rover Sport cu an model 2016-2017 şi Discovery Sport cu an model 2017.

La anumite vehicule din modelele menţionate este posibil ca sistemul de pretensionare a centurii de siguranţă faţă să nu funcţioneze corespunzător, din cauza unei concentraţii incorecte a agentului de activare a sistemului.

În cazul unui accident grav, este posibil ca sistemul de pretensionare a centurii faţă să nu se activeze atunci când este cazul. Dacă acesta nu se activează, ocupanţii locurilor din faţă pot suferi răni mai grave. Compania precizează că nu au fost înregistrate accidente sau vătămări de persoane.

Firma derulează o campania voluntară de rechemare pentru a verifica ambele ansambluri ale centurilor de siguranţă, pentru a identifica data de fabricaţie şi codul de piesă corespunzător. Dacă data de fabricaţie şi codul de piesă ale centurii de siguranţă se încadrează în categoria pieselor cu probleme, aceasta va fi înlocuită. Lucrarea poate dura între 12 minute şi o oră.

Mai mult, 21 de modelele F-Type cu an model 2017-2018 şi XE cu an model 2017 marca Jaguar sunt chemate în service din cauza aceleiaşi probleme.

Importatorul oficial Jaguar Land Rover mai anunţă că recheamă în service 16 autovehicule marca Land Rover, modelele Range Rover, Range Rover Sport, Discovery şi Range Rover Evoque, cu an model 2016-2017.

Autoliv a înştiinţat Jaguar Land Rover cu privire la o problemă de fabricaţie a amestecului de substanţe chimice al dispozitivului de umflare a airbag-ului frontal pasager, utilizat de airbag-urile pe care le-au furnizat către Jaguar Land Rover Limited. Autoliv a comunicat că, dacă amestecul nu corespunde specificaţiilor, este posibil ca dispozitivul de umflare să nu funcţioneze corespunzător şi să nu activeze airbag-ul frontal al pasagerului.

În cazul unui accident grav, este posibil ca airbag-ul frontal al pasagerului să nu se declanşeze atunci când este cazul. Dacă acesta nu se declanşează, pasagerul poate suferi răni mai grave, potrivit notificării.

În momentul vizitei, service-ul autorizat Jaguar va înlocui airbag-ul frontal. Lucrarea va dura aproximativ 5 ore şi 36 de minute, în funcţie de model.

În plus, 11 modele Range Rover Sport şi Range Rover Velar, marca Land Rover sunt chemate în service.

Jaguar Land Rover a identificat o problemă la anumite modele cu motor diesel de 2,0 l şi an model 2017 şi 2018, privind o posibilă pierdere pe la furtunul de retur combustibil. Este posibil să apară un miros persistent de combustibil şi urme de combustibil lichid sub vehicul. Este posibil ca motorina să ajungă pe suprafaţa de rulare şi să prezinte un pericol de derapaj pentru ceilalţi participanţi la trafic, sporind riscul de accident. Dacă motorina vine în contact cu o suprafaţă suficient de fierbinte din compartimentul motor există un risc crescut de incendiu.

Service-ul autorizat Land Rover va înlocui conducta de retur combustibil.

Un singur model F-Type cu an model 2018, marca Jaguar este chemat în service anunţă importatorul oficial Jaguar Land Rover. În cazul defectării unui singur led al lămpilor de semnalizare faţă nu se activează avertizarea obligatorie pentru a respecta reglementările din industria auto. Frecvenţa de clipire a indicatorului şi zgomotul specific nu se modifică în cazul unei defecţiuni.

În momentul vizitei, service-ul autorizat Jaguar va actualiza la ultima versiune software-ul vehiculului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici