Peste 700.000 de români plătesc ratele cu întârziere sau deloc

Ratele la credite au devenit o povară tot mai mare pentru clienţii cu împrumuturi garantate, astfel că valoarea totală a restanţelor de peste 30 de zile ale persoanelor fizice a ajuns în aprilie la 3,99 miliarde (892 mil. euro), cu 40% peste nivelul de la sfârşitul anului trecut, arată datele BNR.

16 afișări
Imaginea articolului Peste 700.000 de români plătesc ratele cu întârziere sau deloc

Peste 700.000 de români plătesc ratele cu întârziere sau deloc (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Restanţa medie la creditele în lei a urcat în aceeaşi perioadă de la 2.800 de lei la peste 3.700 de lei, în timp ce restanţele la euro au crescut de trei ori mai repede decât la lei, ceea ce indică probleme în creştere pentru clienţii cu împrumuturi de valoarea mai mare, care sunt de obicei credite garantate. Creditele ipotecare, de exemplu, sunt acordate în proporţie de 95% în valută.

Citeşte mai multe despre restanţele românilor la credite pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici