Peste 800.000 de maşini GM, investigate pentru o defecţiune la indicatorul de carburant. Află care sunt modelele vizate

Autoritatea americană pentru siguranţa traficului a lansat o investigaţie referitoare la peste 800.000 de vehicule de teren ale General Motors (GM) din cauza unei defecţiuni la indicatorul de carburant care îi poate induce în eroare pe şoferi în privinţa cantităţii de combustibil din rezervor.

198 afișări
Imaginea articolului Peste 800.000 de maşini GM, investigate pentru o defecţiune la indicatorul de carburant. Află care sunt modelele vizate

Peste 800.000 de maşini GM, investigate pentru o defecţiune la indicatorul de carburant. Află care sunt modelele vizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În investigaţie sunt implicate 865.000 de vehicule Chevrolet, GMC, Buick şi Saab, relatează Bloomberg.

Instituţia a primit 668 de reclamaţii, dintre care una în care se afirmă că a avut loc o coliziune atribuită defectului, iar 610 s-au referit la cazuri care nu au avut ca rezultat blocarea maşinii.

"GM cooperează cu autoritatea în această investigaţie", a declarat Alan Adler, purtător de cuvânt al grupului auto, care nu mai deţine brandul Saab.

Investigaţia se referă la modele fabricate în perioada 2005-2007, Chevrolet Trailblazer, GMC Envoy, Buick Rainier şi Saab 9-7X.

Potrivit instituţiei, nu au avut loc accidente sau răniri atribuite defectului, care poate duce la oprirea vehicului din lipsa carburantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici