Peste doua sute milioane de euro pentru programe de cooperare europeană

România va aloca până la 208 milioane de euro pentru cofinanţarea proiectelor de cooperare teritorială europeană, reprezentând cel mult 13% din totalul cheltuielilor eligibile.

1 afișare
Imaginea articolului Peste doua sute milioane de euro pentru programe de cooperare europeană

208 milioane euro pentru programe de cooperare europeană

Actul normativ stabileşte modul de alocare a fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării de la bugetul de stat, în bugetul instituţiilor implicate în gestionarea şi utilizarea acestora, pentru Obiectivul Cooperare Teritorială Europeană.

Ordonanţa prevede modul de alocare a sumelor reprezentând contribuţia naţională în documentele bugetare, precum şi a asistenţei financiare nerambursabile primite de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene, modalităţile de plată în avans, suportarea cofinanţării de la bugetul de stat, precum şi responsabilităţile autorităţilor de management pentru recuperarea sumelor plătite necuvenit în cadrul programelor de cooperare.

Pentru sprijinirea beneficiarilor proiectelor derulate în cadrul acestui program statul va aloca fonduri de maxim 13% din cheltuielile eligibile aferente realizării proiectelor.

România va participa, începând de anul viitor, la 11 programe de cooperare teritorială, care vizează parteneriate de dezvoltare economică şi socială, precum şi cooperare în domeniile infrastructurii de transport. Valoarea totală a proiectelor este de 1,6 miliarde euro.

Programele vizează cooperarea statelor din interiorul UE, dar şi între ţări cu graniţe externe Uniunii Europene. Proiectele se adresează autorităţilor şi instituţiilor publice din statele partenere şi vor fi finanţate doar dacă vor exista cel puţin doi beneficiari implicaţi, câte unul de fiecare parte. O parte din cele 11 programe se află deja în stadii avansate de negociere, iar proiectele de cooperare pentru obţinerea finanţărilor vor putea fi depuse anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici