Petre Daea: România a primit decontări europene de 306 milioane de euro, în această seară

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a spus, vineri seara, că în contul României a fost virată suma de 306 milioane de euro, în cursul aceleiaşi zile, de la Uniunea Europeană (UE), pentru cofinanţarea asigurată de statul român proiectelor europene.

214 afișări
Imaginea articolului Petre Daea: România a primit decontări europene de 306 milioane de euro, în această seară

Petre Daea: România a primit decontări europene de 306 milioane de euro, în această seară

În plus, Petre Daea a precizat, într-o emisiune la Antena 3, că aceştia sunt banii pe care „statul român şi-i recuperează, pentru că statul îi dă din bugetul ţării”.

„Aceşti bani pornesc de la fermieri din bugetul ţării. Aici este o decizie politică extraordinară şi o angajare guvernamentală formidabilă - când zicea preşedintele partidului, Liviu Dragnea, că obiectul numărul 1 este să dăm subvenţiile pentru agricultură acum”, a detaliat Petre Daea.

Pentru Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR), rata de absorbţie este de 99%, respectiv o sumă de 6,6 miliarde de euro, din care jumătate a fost absobită în acest an şi jumătate anul trecut, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a reamintit că PNDR a fost modificat astfel încât 43 de milioane de euro să fie alocaţi pentru a combate pesta porcină africană (PPA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici