Petrescu: ANL nu va lansa proiecte noi în 2012, dar va finaliza 1.800 locuinţe începute anii trecuţi

ANL nu va începe în acest an lucrări pentru locuinţe noi, dar va finaliza 1.800 de unităţi lansate anii trecuţi, a declarat, joi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, la deschiderea târgului Construct Expo.

385 afișări
Imaginea articolului Petrescu: ANL nu va lansa proiecte noi în 2012, dar va finaliza 1.800 locuinţe începute anii trecuţi

Petrescu: ANL nu va lansa proiecte noi în 2012, dar va finaliza 1.800 locuinţe începute anii trecuţi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Nu se deschid obiective noi, dar anul acesta se vor finaliza aproximativ 1.800 de unităţi locative şi mai avem în lucru încă 2.400. Acestea se continuă, dar se vor finaliza la anul. Sunt cereri de cumpărare a locuinţelor, dar puţine, pentru că din păcate diferenţa între chiria pe care o plătesc chiriaşii respectivi şi rata pe care ar plăti-o în cazul în care ar face un credit ca să cumpere casele respective e destul de mare şi nu prea mulţi îşi pot permite", a afirmat Petrescu.

El a adăugat că în acest an nivelul chiriilor la locuinţele ANL se vor menţine la nivelul anului trecut.

Întrebat cum vor evolua preţurile locuinţelor în acest an, el a spus că nu poate face predicţii, pentru că nu acesta este rolul ministerului pe care îl conduce.

"Pot avea o părere personală, dar nu e cazul să v-o ofer acum", a spus el.

La începutul lunii martie reprezentanţii MDRT au anunţat că bugetul din acest an al instituţiei va fi redus cu 15%, după ce ministerul a decis să prioritizeze proiectele de investiţii, printre obiectivele rămase figurând cele finalizate în proporţie de peste 80%, cele pentru care Guvernul şi-a asumat angajamentul sau cele din zonele turistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici