Petrom: Cererea de carburanţi va creşte anul viitor într-un ritm inferior celui din 2008

Cererea de carburanţi va creşte anul viitor într-un ritm inferior celui din 2008, iar cea mai prudentă estimare indică o menţinere a volumelor vândute la nivelul din acest an, cu o marjă de +/- 5%, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

14 afișări
Imaginea articolului Petrom: Cererea de carburanţi va creşte anul viitor într-un ritm inferior celui din 2008

Petrom: Cererea de carburanţi va creşte anul viitor într-un ritm inferior celui din 2008

"Cred că această creştere pe care am realizat-o în acest an, de 25% pe staţie, este greu de realizat în 2009. Ne aşteptăm, sigur, la scăderea creşterii cererii de carburanţi. Pe de altă parte, într-o volatilitate atât de o mare şi o criză căreia nu-i înţelegem exact dimensiunea şi impactul, cel mai prudent ar fi să ne gândim la o menţinere a pieţei la nivelul din acest an, +/-5%", a spus Gheorghe.

Petrom a vândut în primele nouă luni prin staţiile proprii 1,386 miliarde litri combustibil, în creştere cu 25%, iar vânzările comerciale interne au însumat 1,479 milioane de tone, situându-se puţin deasupra nivelului din perioada similară a anului trecut, ca efect al cererii scăzute de carburant pe piaţa internă.

Livrările interne de benzină au crescut cu 10%, iar cele de motorină s-au majorat cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007. Totodată, vânzările de kerosen au urcat cu 14%. Compania estimează că volumul vânzărilor medii anuale pe staţie va atinge nivelul de aproximativ 4 milioane de litri până la sfârşitul anului 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici