Peugeot Citroen şi Rolls Royce renunţă la 2.700, respectiv 1.500-2.000 de angajaţi

Producătorii auto PSA Peugeot Citroen şi Rolls Royce au anunţat, joi, că vor opera reduceri ale numărului de angajaţi cu 2.700, respectiv 1.500-2.000, ca urmare a crizei financiare şi a scăderii vânzărilor pe pieţele auto.

21 afișări
Imaginea articolului Peugeot Citroen şi Rolls Royce renunţă la 2.700, respectiv 1.500-2.000 de angajaţi

Peugeot Citroen şi Rolls Royce renunţă la 2.700, respectiv 1.500-2.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Vânzările pe principalele pieţe europene ar urma să scadă cu 17% în trimestrul al patrulea al anului în curs şi cu cel puţin 10% în 2009, au precizat oficialii Peugeot.

Grupul trebuie să acţioneze acum, altfel viitorul Peugeot şi al celor 200.000 de angajaţi ar putea fi în pericol, a adăugat directorul de resurse umane, Jean-Luc Vergne.

Pe de altă parte, compania britanică Rolls Royce, care are aproximativ 39.000 de angajaţi la nivel mondial, intenţionează să renunţe la 4% din angajaţi, 140 dintre aceştia doar în Marea Britanie.

Măsurile nu vor afecta rezultatele financiare ale grupului în 2008 şi 2009, urmând să fie susţinute din fonduri rezultate din reducerea cheltuielilor.

"Suntem decişi să rămânem atenţi la competitivitate şi reducerea costurilor, întrucât economia mondială intră într-o perioadă dificilă", a spus directorul executiv al Rolls Royce, John Rose.

Tot mai mulţi producători auto europeni anunţă reduceri ale producţiei pentru a se adapta la cererea în scădere de pe marile pieţe auto, însă sectorul auto din SUA este cel mai grav afectat de criza financiară şi problemele economiei mondiale.

Reprezentanţii General Motors, Ford şi Chrysler au fost audiaţi, marţi şi miercuri, în senatul SUA privind acordarea de credite cu dobândă redusă, în valoare de 25 de miliarde de doalri, însă adoptarea unui plan de salvare este puţin probabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici