Philips accelerează restructurarea

Compania olandeză Philips a anunţat marţi că va accelera procedurile de restructurare în trimestrul al doilea, după rezultate dezamăgitoare în primele trei luni, cu o pierdere EBITDA de 74 milioane euro.

21 afișări
Imaginea articolului Philips accelerează restructurarea

Philips accelerează restructurarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producătorul de echipamente de iluminat, electronice şi electrocasnice a raportat un rezultat EBITDA (înainte de includerea taxelor, dobânzilor, deprecierii şi amortizării) negativ de 74 milioane euro, în timp ce estimările analiştilor indicau, în medie, un câştig de 35 milioane euro.

"Reducerile bazei fixe de costuri au progresat bine în primul trimestru şi se plasează la un nivel care indică o scădere de 500 milioane euro la nivel anualizat pentru 2009, urmând o accelerare a restructurării în trimestrul al doilea, în special la divizia de Iluminat", a declarat directorul general al Philips, Gerard Kleisterlee.

Directorul financiar al companiei, Pierre-Jean Sivignon, a declarat pentru CNBC că Philips nu are planificate concedieri care să depăşească nivelul de 6.000 de angajaţi anunţat deja pentru 2009.

Philips este cel mai mare producător de echipamente de iluminat din lume, al treilea jucător în industria echipamentelor medicale şi cel mai mare producător de electronice şi electrocasnice de consum din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici