PIAŢA AUTO: Vânzările de autovehicule la nivel global au depăşit pentru PRIMA DATĂ pragul de 80 milioane unităţi, în 2013

Vânzările de autovehicule la nivel global au crescut anul trecut cu 4,2%, la 82,8 milioane de unităţi, depăşind pentru prima dată 80 de milioane, potrivit firmei de consultanţă IHS Automotive, care estimează o menţinere a trendului până în 2018, când piaţa va trece de 100 de milioane de maşini.

343 afișări
Imaginea articolului PIAŢA AUTO: Vânzările de autovehicule la nivel global au depăşit pentru PRIMA DATĂ pragul de 80 milioane unităţi, în 2013

PIAŢA AUTO: Vânzările de autovehicule la nivel global au depăşit pentru PRIMA DATĂ pragul de 80 milioane unităţi, în 2013 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Volumul vânzărilor, calculat de IHS folosind datele raportate de ţări, înseamnă că în lume s-au vândut anul trecut 2,6 maşini noi la fiecare secundă, potrivit CNBC.

China şi Statele Unite, cele mai mari două pieţe din lume, evidenţiază creşterea la nivel record a vânzărilor de autoturisme şi vehicule comerciale.

Piaţa chineză a avansat anul trecut cu 14%, la 21,98 milioane unităţi, prima dată când livrările auto dintr-o ţară depăşesc 20 de milioane în cursul unui an, în timp ce Statele Unite au urcat cu 7,6%, la 15,6 milioane de autovehicule.

Anul trecut, piaţa auto globală s-a situat la 79,5 milioane de unităţi.

IHS Automotive estimează că vânzările vor urca la 85 de milioane în acest şi vor avansa gradual până în 2018, când ar urma să depăşeasacă pragul de 100 de milioane.

În următorii patru ani, China ar putea ajunge la vânzări anuale de 30 de milioane de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici