Piaţa berii a scăzut cu peste 25% în ultimul an şi jumătate

Piaţa berii din România s-a diminuat cu mai mult de 25% în ultimele 18 luni, din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, pe fondul crizei economice, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Grant McKenzie, vicepreşedintele de marketing al Ursus Breweries.

28 afișări
Imaginea articolului Piaţa berii a scăzut cu peste 25% în ultimul an şi jumătate

Piaţa berii a scăzut cu peste 25% în ultimul an şi jumătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne aşteptăm ca piaţa berii să nu mai atingă volumele din 2007-2008 pentru ani buni", a spus McKenzie.

Totodată, în prima jumătate a anului fiscal 2010 - 2011, respectiv aprilie-septembrie, volumele de vânzări ale Ursus Breweries au scăzut cu 11% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

McKenzie crede că piaţa va scădea şi în anul fiscal în curs şi că nu va creşte nici în următorul an fiscal.

"România este, de departe, pe piaţa berii, cea mai afectată dintre ţările europene în care are fabrici SABMiller. Cauzele acestui lucru sunt scăderea salariilor şi creşterea TVA", a mai spus McKenzie.

Compania a anunţat joi că va închide fabrica din Cluj, din cauza costurilor mari de operare şi a scăderii pieţei berii.

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, deţine în România patru unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov.

Totodată, grupul a achiziţionat în ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici