PIAŢA IMOBILIARĂ: Care sunt cele mai scumpe locuinţe scose la vânzare în România

Cele mai scumpe imobile scoase spre vânzare în România sunt în Bucureşti, respectiv un palat de 38 de camere situat în apropiere de sediul Băncii Naţionale a României (BNR), la un preţ 7,5 milioane euro, şi o vilă din zona Piaţa Romană, pentru care proprietarul cere 7 milioane euro.

2424 afișări
Imaginea articolului PIAŢA IMOBILIARĂ: Care sunt cele mai scumpe locuinţe scose la vânzare în România

PIAŢA IMOBILIARĂ: Care sunt cele mai scumpe locuinţe scose la vânzare în România (Imagine: Silviu Matei/Publimedia)

"În zona Capitalei, cele mai mari preţuri sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu. În restul ţării însă, oferta este mult mai diversificată, incluzând nu doar imobile vechi, ci şi vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune şi chiar un hotel", se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

Astfel, palatul din centrul istoric al Capitalei, scos la vânzare pentru 7,5 milioane euro, are o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, 38 de camere şi dispune de un teren de circa 1.200 de metri pătraţi. Construcţia a fost consolidată şi renovată integral în anul 1994 şi a funcţionat ca sediu de bancă.

Tot în centrul Bucureştiului, în zona Romană, o vilă finalizată în anul 1935 are un preţ cerut de 7 milioane de euro. Aceasta este compusă din patru corpuri de clădire, are 18 camere şi o suprafaţă locuibilă de aproape 2.000 de metri pătraţi. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri pătraţi.

Următoarea în top este o vilă cu 25 de camere în zona Universitate, plus teren de 1.260 de metri pătraţi, scoasă la vânzare pentru 6,5 milioane de euro. Construită în anul 1900, clădirea are o suprafaţă utilă de 1.554 de metri pătraţi şi a fost renovată şi consolidată la începutul anilor 1990.

La nivel naţional, în regiunea Muntenia, în comuna Herăşti, judeţul Giurgiu, conacul Udrişte-Năsturel, care a aparţinut cărturarului cu acelaşi nume, este scos la vânzare pentru suma de 1,85 milioane de euro. Cunoscută şi sub numele de "Casa de piatră", construcţia datează din jurul anului 1700 şi este compusă din 20 de camere. Proprietatea are o suprafaţă locuibilă de 1.350 de metri pătraţi şi include curtea de 5.000 de metri pătraţi, la care se adaugă 3,37 hectare de teren arabil.

De asemenea, în comuna Mărăcineni, judeţul Buzău, se află spre vânzare o vilă cu hotel, la preţul de 990.000 de euro. Proprietatea este compusă din teren în suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, o casă cu două etaje, o unitate de cazare cu 12 camere şi restaurant, plus o unitate de producţie.

În Oltenia, în centrul Craiovei, clădirea în care a funcţionat, până de curând, Curtea de Apel a judeţului Dolj este scoasă la vânzare pentru suma de 2,1 milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de aproape 1.850 de metri pătraţi, dispune de o suprafaţă utilă de 794 de metri pătraţi şi este compartimentat în peste 60 de camere.

Tot în centrul Craiovei, o altă construcţie veche (din anul 1910) are un preţ cerut de 1,25 de milioane de euro.

În Dobrogea, în Constanţa, zona Delfinariu, o vilă cu trei etaje, construită în anul 2005, are un preţ cerut de 1,8 milioane de euro. Locuinţa, arhitectură modernă, este amplasată pe un teren de circa 500 de metri pătraţi, este formată din 11 camere şi ocupă o suprafaţă utilă de 660 de metri pătraţi.

Tot în Constanţa, o vilă nou-construită (finalizată în anul 2010), situată chiar pe malul mării, este scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro pentru 1,49 milioane de euro.

În Banat, în centrul Timişoarei, proprietarul unui imobil construit în anul 1905 solicită un preţ de 1,2 milioane de euro. Clădirea are o suprafaţă utilă de 1.200 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 1.178 de metri pătraţi.

Tot în centrul Timişoarei, vila în care funcţionează restaurantul Casa cu Flori este scoasă la vânzare pentru suma de 900.000 de euro. Vila datează din anul 1915, este structurată pe cinci nivele, are 20 de camere şi o suprafaţă utilă de 585 de metri pătraţi.

În Moldova şi Bucovina, în Iaşi, zona Bucium, o vilă finalizată în anul 2001, ce funcţionează în prezent ca pensiune, este scoasă la vânzare pentru 750.000 de euro. Construcţia are 18 camere, o suprafaţă utilă de 1.150 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 900 de metri pătraţi.

În satul Hlincea, de lângă Iaşi, o vilă cu 16 camere, construită în anul 2009, are un preţ cerut de 690.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi, în vreme ce terenul aferent se întinde pe 2.350 de metri pătraţi. Proprietatea este scoasă la vânzare complet mobilată şi utilată.

În regiunea Transilvania, Crişana şi Maramureş, respectiv în centrul Braşovului, vizavi de parcul Titulescu, o vilă istorică din anul 1930 poate fi achiziţionată cu 2,26 milioane de euro. Clădirea are o suprafaţă utilă de 822 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de aproape 950 de metri pătraţi. Structurat pe demisol, parter, etaj şi mansardă, imobilul este compartimentat în 11 apartamente.

Tot în centrul istoric al oraşului de la poalele Tâmpei, o vilă cu 20 de camere, construită în anul 1931, este scoasă la vânzare pentru 2,25 de milioane de euro.

În centrul municipiului Cluj-Napoca, o vilă complet renovată în 2005, cu o suprafaţă utilă de 600 mp, este scoasă la vânzare pentru 1,8 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici