Piaţa mondială a smartphone-urilor: Cine se află în top şi cât de mult a coborât Nokia

Un studiu arată că vânzările de smartphone-uri ale Nokia au scăzut în trimestrul al treilea, astfel că grupul finlandez a coborât pe piaţa mondială de pe locul 3, ocupat anul trecut, pe locul 7, în timp ce Samsung şi-a menţinut poziţia de lider.

2242 afișări
Imaginea articolului Piaţa mondială a smartphone-urilor: Cine se află în top şi cât de mult a coborât Nokia

Cum arată piaţa mondială a smartphone-urilor: Nokia a căzut de pe locul 3 pe 7 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Piaţa mondială a smartphone-urilor a avansat cu 47% în trimestrul al treilea, la 169,2 milioane de unităţi, fiind dominată de primii doi producători, Samsung şi Apple, arată studiul firmei de cercetare Gartner, citat de CNBC.

Cererea puternică pentru telefoanele din gama Galaxy a ajutat Samsung să vândă 55 de milioane de smartphone-uri în trimestrul al treilea. Grupul controlează 32,5% din piaţa mondială a smartphone-urilor.

În acelaşi interval, Apple a vândut 23,6 milioane de unităţi, reprezentând o cotă de piaţă de 14%. Vânzările Apple din trimestrul al treilea au fost influenţate de amânarea achiziţiilor de către unii clienţi, până la lansarea noului model iPhone 5.

"Cei doi producători controlează împreună 46,5% din piaţa smartphone-urilor, iar un grup destul de mare se luptă pentru poziţia a treia", a declarat Anshul Gupta, analist principal la Gartner.

Cota de piaţă a Nokia a continuat să scadă în trimestrul al treilea. Grupul a vândut 7,2 milioane de smartphone-uri, reprezentând o cotă de piaţă de 4,2%.

RIM, producătorul Blackberry, s-a situat pe poziţia a treia în topul vânzărilor, cu 8,9 milioane de unităţi şi cotă de piaţă 5,2%, iar HTC pe patru.

Nokia a avut probleme în a ţine pasul cu ceilalţi producători de smarphone-uri, în pofida vânzărilor modelului Lumia 900, care au totalizat 4 milioane de unităţi la nivel global.

În timp ce piaţa smartphone-urilor a crescut cu aproape 50% în trimestrul al treilea, vânzările de telefoane mobile la nivel global au scăzut cu 3%, la 428 milioane de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici