Picnic în parcuri şi ridicarea mai rară a gunoiului, idei britanice pentru economii bugetare

Dreptul la picnicuri în parcuri contra cost, revenirea la fotocopiile alb-negru în instituţiile publice şi ridicarea gunoiului numai de două ori pe lună se numără printre miile de idei ale britanicilor pentru ajutarea guvernului să face economii.

35 afișări
Imaginea articolului Picnic în parcuri şi ridicarea mai rară a gunoiului, idei britanice pentru economii bugetare

Picnic în parcuri şi ridicarea mai rară a gunoiului, idei britanice pentru economii bugetare (Imagine: George Osborne/Mediafax Foto)

Pornind de la principiul că micile pâraie fac râurile mari, ministrul Finanţelor, George Osborne, a provocat cetăţenii să vină cu idei pentru reducerea deficitului bugetar şi creşterea încasărilor, prin organizarea unei consultări pe Internet, ale cărei prime rezultate au fost publicate vineri.

Guvernul condus de conservatorul David Cameron vrea să elimine până la sfârşitul actualei legislaturi un deficit bugetar estimat în acest an la circa 150 de miliarde de lire sterline, respectiv peste 10% din PIB.

David a anunţat într-un comunicat că a primit peste 100.000 de sugestii în mai puţin de trei luni, idei bazate pe bun simţ.

Dintre aceste propuneri, 20 i-au atras atenţia în mod deosebit.

Astfel, pasiunea britanicilor pentru picnicuri nu a scăpat unuia dintre participanţi, potrivit căruia statul ar trebui să perceapă o liră (1,2 euro) celor care vor să îşi petreacă astfel timpul pe iarba parcurilor.

Un altul consideră că pubelele particularilor ar putea fi golite numai de două ori pe lună, în loc de o dată pe săptămână.

Au fost propuse multe soluţii şi pentru economia de energie, cum ar fi închiderea, seara, a computerelor din şcoli şi renunţarea la fotocopiile color în ministere.

Trei dintre propuneri au fost deja reţinute, a anunţat Osborne, care anticipează economii de circa două milioane de lire pe an.

Prima, care va intra în vigoare îm 2011, prevede înlocuirea cardurilor plastificate pentru asigurările sociale cu o simplă foaie de hârtie, ceea ce va aduce economisirea a un milion de lire.

A doua măsură prevede reducerea controlului asupra tinerilor medici aflaţi în perioada de formare, urmând să rezulte reducerea costurilor cu un alt milion de lire.

A treia măsură, care nu a fost evaluată financiar, generalizează vânzarea prin licitaţii pe Internet a materialelor uzate în fiecare an în administraţie.

Osborne a promis că aceste măsuri vor reprezenta numai un început, el arătând că funcţionarii au fost cei mai productivi în această campanie, furnizând 60% din răspunsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici