Pieţele din Ungaria şi-au revenit uşor luni, analiştii anticipând o intervenţie a băncii centrale

Forintul şi-a revenit uşor marţi dimineaţă după căderea abruptă de luni, analiştii apreciind că banca centrală ar putea interveni pentru susţinerea monedei, iar bursa de la Budapesta a evoluat pozitiv, în timp ce costurile datoriilor de stat ale Ungariei au coborât, transmite Bloomberg.

25 afișări
Imaginea articolului Pieţele din Ungaria şi-au revenit uşor luni, analiştii anticipând o intervenţie a băncii centrale

Pieţele din Ungaria şi-au revenit uşor luni, analiştii anticipând o intervenţie a băncii centrale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forintul a urcat cu 0,2%, cursul coborând la 289,71 forinţi/euro, după o depreciere de peste 3% în şedinţa de luni, când moneda a fost lovită puternic de suspendarea, în weekend, a discuţiilor dintre guvernul ungar şi reprezentanţii FMI şi UE privind evaluarea acordului de împrumut extern încheiat în octombrie 2008.

Indicele BUX al bursei de la Budapesta a urcat totodată cu 1,2%, după ce a înregistrat luni cea mai mare scădere din ultimele şase săptămâni.

Rata credit-default swap pentru datoriile de stat ale Ungariei a coborât cu opt puncte de bază, la 3,59 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici