Plafonul Millennium Bank pentru "Prima Casă", majorat la 25 de milioane de euro

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a majorat plafonul acordat Millennium Bank pentru credite prin programul "Prima Casă", de la 20,8 milioane de euro la 25 de milioane de euro.

66 afișări
Imaginea articolului Plafonul Millennium Bank pentru "Prima Casă", majorat la 25 de milioane de euro

Plafonul Millennium Bank pentru "Prima Casă", majorat la 25 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Solicitările de credite «Prima Casă» pe care le avem deja în lucru sunt în valoare de 14 milioane de euro", a declarat, într-un comunicat, Eliza Erhan, director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank.

Millennium Bank acordă credite în cadrul programului din luna august, cu o dobândă formată din rata interbancară EURIBOR la trei luni, plus o marjă de patru puncte procentuale. Beneficiarii nu plătesc comisioane de analiză şi de acordare, iar costul evaluării locuinţei este suportat de către bancă.

FNGCIMM a aprobat, până la 19 octombrie, 5.900 de contracte de garantare pentru achiziţia de locuinţe prin programul "Prima Casă", valoarea solicitărilor reprezentând un sfert din bugetul alocat de guvern, de un miliard de euro.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" plătesc un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii este EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici