PNL va declanşa o campanie naţională împotriva introducerii impozitului forfetar

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, sâmbătă, la Craiova, că liberalii vor declanşa o campanie naţională împotriva introducerii impozitului forfetar pentru IMM-uri, care ar putea lăsa fără un loc de muncă peste 500.000 români.

26 afișări
Imaginea articolului PNL va declanşa o campanie naţională împotriva introducerii impozitului forfetar

PNL va declanşa o campanie naţională împotriva introducerii impozitului forfetar (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul liberal a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Craiova, că introducerea impozitului forfetar ar putea fi o consecinţă a acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

"Rezultatul acestei măsuri complet lipsită de noimă, care, cel mai probabil, a fost generată de FMI, va fi contrar obiectivelor urmărite. Sigur că pe PSD-dişti şi pe PD-dişti îi interesează să adune cât mai mulţi bani la bugetul de stat ca să-şi hrănească clientela politico-economică flămândă, care le-a finanţat în mod ilegal campaniile electorale. Numai că rezultatul acestei măsuri va fi acela că zeci de mii de firme îşi vor închide porţile şi sute de mii de români vor rămâne fără locuri de muncă", a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că liberalii vor declanşa o campanie naţională împotriva măsurii de impunere a impozitului forfetar pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM).

"PNL a luat decizia de a se opune cu toate forţele şi a declanşa o campanie naţională împotriva introducerii impozitului forfetar pentru IMM-urile din România. Guvernul acţionează împotriva firii şi contrar acţiunii guvernelor europene în situaţii de criză", a mai spus Orban.

Liderul liberal susţine că, în timp ce guvernele din Europa scad fiscalitatea în timp de criză, Executivul de la Bucureşti procedează invers.

"Guvernele europene au redus fiscalitatea". Guvernul Boc măreşte fiscalitatea", a mai spus Orban.

Potrivit sursei citate, în urma unei astfel de decizii, peste 500.000 de salariaţi ar putea rămâne fără loc de muncă.

"Tragem un semnal de alarmă: peste 500.000 de români riscă să-şi piardă locurile de muncă urmare a introducerii impozitului forfetar. Există peste 400 de firme mici în România, multe firme familiale, care au 3-10 angajaţi, care desfăşoară activităţi fie de comerţ, fie de prestări servicii, fie mici meseriaşi, fie activităţi turistice, care îşi vor închide porţile în condiţiile în care se va introduce impozitul forfetar. Nici măcar bugetul nu va avea venituri, pentru că o firmă care îşi închide porţile nu mai are ce impozit să plătească", a mai spus Ludovic Orban.

Firmele care au înregistrat pierderi în ultimii doi ani, indiferent de domeniul de activitate, ar putea plăti un impozit forfetar anual de 500 euro dacă au o cifră de afaceri de cel mult 15.000 de euro, iar cele care au afaceri de 15-30.000 de euro ar urma să contribuie la buget cu 1.000 euro anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici