Poate că Tesla nu va mai fi despre maşini electrice. Elon Musk spune că un robot umanoid este "cel mai important produs" pe care compania îl dezvoltă în 2022

Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat că un robot umanoid este "cel mai important produs" pe care Tesla îl dezvoltă în acest an, plasându-l înaintea noilor modele de maşini electrice.

6508 afișări
Imaginea articolului Poate că Tesla nu va mai fi despre maşini electrice. Elon Musk spune că un robot umanoid este "cel mai important produs" pe care compania îl dezvoltă în 2022

Poate că Tesla nu va mai fi despre maşini electrice. Elon Musk spune că un robot umanoid este "cel mai important produs" pe care compania îl dezvoltă în 2022

"Cred că are potenţialul (robotului) este mai semnificativ decât afacerea cu vehicule în timp", a spus Musk despre robot, care are numele de cod Optimus.

CEO Tesla a adăugat că firma nu intenţionează să introducă modelul Cybertruck în acest an. Penuria persistentă de cipuri împiedică lansarea de noi modele, însă nu va avea ca rezultat un număr mai mic de vehicule totale livrate, a spus el.

În timp ce robotul Tesla ar putea fi gata peste ani, Musk a declarat miercuri că acesta are potenţialul de a revoluţiona economia dacă poate îndeplini sarcini care acum pot fi efectuate doar de oameni.

Progresele în domeniul tehnologiei au permis companiilor să înlocuiască anumiţi lucrători cu roboţi, dar limitările actuale sunt de aşa natură încât multe sarcini trebuie să fie în continuare efectuate de oameni.

″[Optimus este] menit să fie prietenos şi să navigheze într-o lume de oameni şi să elimine sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare", a declarat Musk într-o conferinţă din august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici