Pogea: 20% din cheltuielile publice totale din 2010, alocate investiţiilor

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va aloca pentru investiţiile publice din 2010 aproximativ acelaşi nivel ca în 2009, respectiv circa 20% din cheltuielile publice totale, echivalentul a 7% din Produsul Intern Brut, a declarat joi, ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea.

26 afișări
Imaginea articolului Pogea: 20% din cheltuielile publice totale din 2010, alocate investiţiilor

Pogea: 20% din cheltuielile publice totale din 2010, pentru investiţii (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Doresc să vă informez că, în ceea ce priveşte bugetul pe 2010, vom păstra şi vom aloca pentru investiţii 20% din cheltuielile publice totale, aproximativ 7% din Produsul Intern Brut", a spus Pogea.

Suma este similară cu nivelul investiţiilor programate pentru acest an, de 35,7 miliarde de lei. În primele nouă luni au fost realizate investiţii publice în sumă de 24 de miliarde de lei.

El a reiterat faptul că autorităţile au în vedere menţinerea TVA şi cotei unice de impozitare la acelaşi nivel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici