Pogea: Acordul a fost aprobat în unanimitate de conducerea FMI

Acordul României cu FMI a fost aprobat de toţi membrii Consiliului Executiv al instituţiei şi va fi transmis autorităţilor române, pentru a fi ratificat de Parlament, iar unul dintre efectele înţelegerii va fi redarea încrederii investitorilor, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

17 afișări
Imaginea articolului Pogea: Acordul a fost aprobat în unanimitate de conducerea FMI

Pogea: Acordul a fost aprobat în unanimitate de conducerea FMI

"Acordul a fost aprobat cu unanimitate de voturi şi va fi trimis la Bucureşti sub forma unui angajament stand-by. Este un obiectiv atins de natură să redea încrederea investitorilor", a declarat Pogea pentru MEDIAFAX.

El se află la Bruxelles, unde va participa, marţi, la reuniunea ECOFIN a miniştrilor de finanţe din statele membre, aceştia urmând să aprobe programul de finanţare externă pentru România.

Consiliul Executiv al FMI a avizat, luni, acordul stand-by convenit cu România, pe o perioadă de doi ani, în valoare de 12,95 de miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici