Pogea: Estimarea PIB pe acest an a fost revizuită de la 531,2 miliarde lei la 497,3 miliarde lei

Estimarea privind Produsul Intern Brut (PIB) pe acest an a fost revizuită în termeni absoluţi de la 531,2 miliarde lei la 497,3 miliarde lei, ceea ce va însemna o scădere economică de 8 - 8,5%, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

14 afișări
Imaginea articolului Pogea: Estimarea PIB pe acest an a fost revizuită de la 531,2 miliarde lei la 497,3 miliarde lei

Pogea: Estimarea PIB pe acest an a fost revizuită de la 531,2 miliarde lei la 497,3 miliarde lei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Noua proiecţie a fost prezentată luni de şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, şi este dublul estimării anterioare, din luna martie, de la momentul negocierii acordului stand-by, de 4,1%.

Prognoza privind scăderea economică din 2009 a fost anunţată, anterior, de MEDIAFAX, citând surse guvernamentale.

În acelaşi timp, Fondul a fost de acord cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% în 2009, de la proiecţia anterioară de 4,6%, şi a revizuit în scădere prognoza privind deficitul de cont curent, de la 7,5% din PIB la 5,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici