Pogea, mandatat de Guvern să încheie discuţia cu Banca Mondială

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a fost mandatat, miercuri, de Guvern să încheie procedurile cu Banca Mondială pentru contractarea unei finanţări în sumă de un miliard euro, din totalul pachetului de finanţare de aproximativ 20 miliarde euro negociat cu FMI, Comisia Europeană, BM şi BERD.

37 afișări
Imaginea articolului Pogea, mandatat de Guvern să încheie discuţia cu Banca Mondială

Pogea, mandatat de Guvern să încheie discuţia cu Banca Mondială (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI în privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD în valoare de 19,95 miliarde euro.

Consiliul Executiv al FMI a aprobat, pe 4 mai, acordul cu România, iar finanţarea de la Comisia Europeană a primit o zi mai târziu avizul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare.

Primii bani de la FMI - 5 miliarde de euro - au intrat deja la rezerva BNR.

Prima tranşă a împrumutului de la Comisia Europeană, de 1,5 miliarde euro, va fi virată cel târziu la începutul lunii iulie, iar a doua, de un miliard de euro, va veni spre finalul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici