Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicată din 2010

Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aprobată prin ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, dar va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2010, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

69 afișări
Imaginea articolului Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicată din 2010

Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicată din 2010

"Vom avea noul Cod Fiscal până la data de 31 martie. Modificările în taxare vor fi aplicate începând cu 201o. În privinţa Codului Fiscal, măsurile vor fi aplicate după cel puţin 6 luni, aşa cum este stabilit", a adăugat Pogea, la finalul şedinţei de Guvern.

Cu puţin timp înainte, premierul Emil Boc a afirmat că neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea Taxei pe Valoarea Adăugată de plătit cu sumele de rambursat de la stat din TVA, duoă dintre măsurile din programul anticriză, vor fi aprobate prin ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.

Pogea a confirmat, însă, că procedura de compensare a TVA va fi aplicată din acest an.

Finanţele au stabilit că impactul bugetar al scutirii de impozit pentru profiturile reinvestite se va ridica la 3,44 miliarde lei, respectiv 0,59% din PIB.

 

Citeşte şi:

Boc: Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea TVA de plătit cu cel de rambursat, prin OUG

Pensiile din sistemul public cresc cu 5% în 2009, în două tranşe - surse

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi majorate în acest an cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici