Pogea: Salariile vor creşte în limita permisă de cheltuielile bugetare

Majorările salariale în sectorul public vor fi operate în limita permisă de nivelul maxim al cheltuielilor bugetare programate pentru acest an, de 34,6% din PIB, în condiţiile în care veniturile sunt proiectate la cel mult 32,1% din PIB, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

31 afișări
Imaginea articolului Pogea: Salariile vor creşte în limita permisă de cheltuielile bugetare

Pogea: Salariile vor creşte în limita permisă de cheltuielile bugetare

"Majorările salariale nu au făcut obiectul discuţiei (...) Limita cheltuielilor este de 34,6% din PIB, iar în acest cadru vom încerca să trecem majorările. Dacă încap vor trece, dacă nu, nu vor fi trecute", a spus Pogea, întrebat despre creşterea salariilor bugetarilor.

Ministrul Finanţelor a arătat că veniturile bugetare nu au trecut în ultimii 5-6 ani de 32% din PIB, iar anul trecut încasările au fost chiar mai jos, la 30,9% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici