Politicienii germani boicotează telefoanele Nokia

Compania finlandeză a anunţat închiderea uzinei de la Bochum, situată în vestul Germaniei, ceea ce pune în pericol direct 2.300 de locuri de muncă şi indirect alte câteva sute sau chiar mii, şi transferarea producţiei de telefoane mobile în România, unde costurile salariale sunt mai scăzute.

2 afișări
Imaginea articolului Politicienii germani boicotează telefoanele Nokia

Berlin: Apel al politicienilor pentru boicotarea telefoanelor Nokia

Anunţul a provocat nemulţumire în Germania, iar ministrul Agriculturii şi Protecţiei consumatorului, Horst Seehofer, a declarat că are în vedere un boicot asupra telefoanelor Nokia la nivelul întregului minister.

Şi preşedintele Partidului Social-Democrat german (SPD), Kurt Beck, s-a alăturat sâmbătă politicienilor care au cerut boicotarea companiei Nokia, în semn de protest faţă de închiderea uzinei de la Bochum a producătorului finlandez de telefoane mobile. "În ceea ce mă priveşte, în casa mea nu vor mai exista telefoane Nokia", a spus Beck, într-un interviu publicat de Bild am Sonntag, conform versiunii difuzate sâmbătă de publicaţie.

"Nu este genul meu să cer boicotarea unui produs. Dar pentru mine, şi probabil pentru numeroşi germani, numele Nokia nu mai sună bine de o săptămână", a adăugat el. "Nu vreau să-mi aduc aminte de acest subiect incredibil de câte ori vorbesc la telefon", a spus Beck.

Peter Struck, responsabil al grupului parlamentar SPD, a declarat că a renunţat la telefonul său mobil Nokia, iar o filială locală a Confederaţiei sindicatelor germane (DGB) a lansat un apel virulent pentru boicot joi, înainte de a coborî tonul discursului, în vederea unor negocieri cu Nokia pe plan social.

Pentru marţi, la Bochum este prevăzută o manifestaţie de proporţii.

Denunţând "capitalismul de caravană", care permite companiilor să îşi transfere în diverse ţări producţia, ministrul german al Finanţelor, Peer Steinbruck, a apreciat drept puţin probabilă salvarea uzinei de la Bochum.

Nokia a anunţat, în martie 2007, că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Compania este localizată în parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca, finanţat prin fonduri PHARE.

Grupul finlandez va angaja, până la sfârşitul anului, o mie de persoane la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, dublând personalul faţă de estimările iniţiale, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici