Ponta asigură că programele POSDRU şi POR vor fi deblocate în decembrie, iar celelalte anul viitor

Decontarea tuturor facturilor pentru POSDRU ar urma să aibă loc în luna decembrie, când ar urma să fie deblocate rambursările şi pentru POR, în timp ce programele operaţionale Transporturi şi Creşterea Competitivităţii ar putea fi deblocate anul viitor, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

408 afișări
Imaginea articolului Ponta asigură că programele POSDRU şi POR vor fi deblocate în decembrie, iar celelalte anul viitor

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea-Mediafax Foto)

Subiectul programelor finanţate din fonduri europene a fost discutat, miercuri, de primul-ministru cu preşedintele Traian Băsescu.

"La POSDRU urmează să avem misiunea de audit, 19-21 (noiembrie - n.r.), care să certifice îndeplinirea tuturor condiţiilor şi acceptarea corecţiilor financiare, şi implicit, în luna decembrie, trimiterea către decontare a tuturor facturilor la POSDRU. Programul Operaţional Regional poate fi şi urmează să fie deblocat în luna decembrie", a declarat Ponta.

El a adăugat că, în ianuarie-februarie, Programul Operaţional Transporturi poate fi de asemenea deblocat, fosta conducere a Autorităţii de Management pentru program fiind înlocuită şi având loc cercetări în cazul proiectului pentru care au fost constatate încălcări ale legii.

În cazul Programului Operaţional Sectorial privind Creşterea Comptetitivităţii, Ponta a arătat că problemele sunt de fond şi datează din perioada de construcţie a Autorităţii de Management, dar că se fac eforturi pentru deblocarea programului la începutul anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici