Ponta: Astăzi finalizăm negocierile cu FMI. Dorim votul pe buget în Parlament pe 21 decembrie

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în cursul zilei de luni, cel târziu marţi se vor finaliza negocierile cu FMI, pe tema bugetului de stat pe 2015, şi că PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie,o dată cu jurământul lui Iohannis.

599 afișări
Imaginea articolului Ponta: Astăzi finalizăm negocierile cu FMI. Dorim votul pe buget în Parlament pe 21 decembrie

Ponta: Astăzi finalizăm negocierile cu FMI. Dorim votul pe buget în Parlament pe 21 decembrie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a precizat că ”în cursul zilei de luni, marţi cel târziu, se vor finaliza negocierile cu partanerii internaţionali, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, pe liniile principale anunţate, şi anume un buget pe 2015 care să prevadă foarte clar că nu se adaugă niciun fel de taxă şi impozit şi că se acoperă toate măsurile de creştere economică şi protecţie socială anunţate deja, precum reducerea CAS, scutirea de impozit a profitului reinvestit”.

”Aceste discuţii le avem azi şi mâine, iar bugetul va fi transmis cel mai probabil vineri dimineaţă, după ce finalizăm şi includem toate amănuntele tehnice, către Parlament. Dacă vineri dimineaţă pleacă către Parlament, în urma unei şedinţe speciale pe care o vom avea probabnil vineri la ora 9.00, Parlamentul are timpul necesar pentru a-şi îndeplini propriile proceduri de depunere a amendamentelor, dezbaterea în comisii şi adoptarea în plen”, a afirmat Ponta.

Potrivit preşedintelui PSD, ”calendarul pe care i îl propune rămâne să fie aprobat de conducerea Parlamentului. ” Propunem un vot final pe buget în ziua de 21 decembrie, zi în care oricum Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună pentru depunerea jurământului de către preşedintele Klaus Iohannis”, a mai precizat Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici