Ponta: Bugetarii vor primi din iunie o majorare de 8% la salarii. Restul până la 15% - în octombrie sau noiembrie

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE că de la 1 iunie salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, restul de până la 15% urmând să fie acordat tot în cursul anului 2012, în luna octombrie sau noiembrie.

1751 afișări
Imaginea articolului Ponta: Bugetarii vor primi din iunie o majorare de 8% la salarii. Restul până la 15% - în octombrie sau noiembrie

Ponta: Bugetarii vor primi din iunie o majorare de 8% la salarii. Restul până la 15% - în octombrie sau noiembrie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că restul de bani de până la 15% va fi primit de către bugetari în funcţie de rezultatele economice, dar cu siguranţă în cursul anului 2012, în luna octombrie sau în luna noiembrie.

Ponta a precizat că ministrul propus pentru Finanţe, Florin Georgescu, a negociat o ţintă de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adică o extensie de 0,35%, el subliniind că acest procent este mai mult decât suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le consideră esenţiale.

Victor Ponta a subliniat că deficitul nu va depăşi sub nicio formă procentul de 3% din PIB.

Premierul desemnat a arătat că discuţia de luni dimineaţă cu delegaţia FMI, BM şi CE este o discuţie finală, el arătând că acordul de principiu a fost finalizat.

Ponta a mai spus că, dacă Parlamentul va acorda votul de învestitură Guvernului, scrisoarea de intenţie va fi aprobată de către Executiv în prima şedinţă de marţi.

La rândul său, ministrul desemnat pentru Finanţe, Florin Georgescu, a precizat că discuţia cu delegaţia FMI, BM, CE a cuprins elementele de principiu ale continuării relaţiilor bilaterale dintre România şi organismele financiare internaţionale.

Potrivit lui Georgescu, partea română a exprimat prin premierul desemnat Victor Ponta angajamentul de a respecta obligaţiile asumate pentru a obţine în contrapartidă finanţarea internaţională, în timp ce reprezentanţii FMI, BM, CE şi-au exprimat mulţumirea pentru încheierea documentelor tehnice.

România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o înţelegere similară cu Comisia Europeană pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro şi o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondială. Acordul cu instituţiile financiare internaţionale a fost încheiat în martie 2011, în prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat în perioada 2009-2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici