Ponta explică neîncasarea banilor de la KazMunaiGaz prin faptul că nu este finalizată "procedura"

Statul nu a încasat până în prezent, la un an după adoptarea memorandumului de înţelegere cu KazMunaiGaz, suma de 200 milioane dolari pentru acţiuni Rompetrol, premierul Victor Ponta explicând că nu a fost finalizată "procedura", deoarece funcţionarii se tem să semneze hârtii.

815 afișări
Imaginea articolului Ponta explică neîncasarea banilor de la KazMunaiGaz prin faptul că nu este finalizată "procedura"

Ponta explică neîncasarea banilor de la KazMunaiGaz prin faptul că nu este finalizată "procedura" (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

"Nu s-a finalizat procedura de vânzare şi de realizare a fondului de investiţii de un miliard de dolari. Nu a vrut nimeni să semneze nicio hârtie, niciun funcţionar, că au zis că Băsescu le face dosare", a spus Ponta la postul B1 TV.

Întrebat care ar fi motivul pentru care aceşti funcionari s-ar teme, dacă respectă legea, premierul a susţinut că este foarte greu să impui ceva unui funcţionar public.

În acelaşi timp, Ponta a afirmat şi că nu va fi de acord să fie încheiată "procedura" până ce nu există toate garanţiile legate de constituirea fondului de un investiţii de un miliard dolari.

La începutul anului trecut, Guvernul a adoptat o hotărâre care adoptă memorandumul de înţelegere cu KazMunaiGaz.

Potrivit memorandumului, statul ar trebui să încaseze 200 milioane dolari prin răscumpărarea de către compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a unui pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare.

De asemenea, KazMunaiGaz, acţionarul majoritar al Rompetrol, promite, în document, să înfiinţeze un fond de un miliard dolari care va investi în proiecte din domeniul energetic într-un interval de şapte ani.

În luna decembrie, Traian Băsescu a declarat, atunci în calitate de preşedinte, că până în acest moment nu a fost încasată datoria de 200 de milioane de dolari de la Rompetrol şi nici nu a fost constituit fondul de investiţii de un miliard de euro, el precizând că premierul Ponta este responsabil, mai ales că l-a avertizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici