Ponta: Medicii rezidenţi nu pot spera la creşteri salariale în acest an

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Iaşi, că medicii rezidenţi nu pot spera la creşteri salariale în acest an, dar că poate fi creat un "pachet de sprijin" pentru această categorie, care să vizeze între altele şi oferirea de locuinţe.

737 afișări
Imaginea articolului Ponta: Medicii rezidenţi nu pot spera la creşteri salariale în acest an

Ponta: Medicii rezidenţi nu pot spera la creşteri salariale în acest an (Imagine: Shutterstock)

Victor Ponta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că "în 2013, noi majorări de salarii foarte greu vor fi", răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea măririi veniturilor pentru medicii rezidenţi.

"În acest an, noi majorări de salarii foarte greu vor mai fi, după ceea ce am acordat deja. Dacă vorbim de medicii rezidenţi, sunt o categorie specială, cu necesităţi speciale. Putem face un alt tip de pachet de sprijin care se referă la locuinţă sau la alte avantaje. Referitor strict la salarii, în 2013, nu cred că putem să umblăm. Pentru nimeni, nu doar pentru medicii rezidenţi", a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că România nu va ajunge niciodată la oferta financiară a Franţei sau Irlandei pentru rezidenţi, dar că "un pachet stimulativ" poate căuta, "însă numai pe lucruri concrete".

Premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi mai mulţi miniştri, au participat, joi dimineaţă, la Iaşi, la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici