Ponta: Soluţia fiscală este impozitarea diferenţiată, excepţie veniturile sub 1.000 lei

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii se opun impozitării veniturilor sub 1.000 lei şi că, în viziunea lor, România se poate redresa fiscal printr-un sistem de impozitare diferenţiată.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Soluţia fiscală este impozitarea diferenţiată, excepţie veniturile sub 1.000 lei

Ponta: Soluţia fiscală este impozitarea diferenţiată, excepţie veniturile sub 1.000 lei (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, din punct de vedere fiscal şi economic, soluţia pentru România este impozitarea diferenţiată, nu cea cu cotă unică. "Băsescu refuză să accepte impozitarea diferenţiată pentru că ar însemna să îşi accepte propriul eşec, lucru de care este incapabil", a adăugat el.

Ponta a precizat că, în sistemul fiscal de impozitare diferenţiată preferat de PSD, toate veniturile sub 1.000 lei vor fi neimpozitate. "Ne vom opune oricărei fel de încercări de impozitare a pensiilor sau a veniturilor sub 1000 lei", a mai afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o soluţie, opinând că "orice trăitor într-o ţară este dator un impozit".

Şeful statului a atras atenţia că, în 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici