Porsche România, importator oficial pentru marca Bentley

Porsche România începe oficial, joi, să importe şi să comercializeze marca de lux Bentley, activitatea de service derulându-se deja de un an, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul mărcii Bentley în România, Adrian Pascu.

39 afișări
Imaginea articolului Porsche România, importator oficial pentru marca Bentley

Porsche România, importator oficial pentru marca Bentley

Activităţile oficiale pentru Bentley debutează într-un showroom provizoriu, de circa 200 de metri pătraţi, în cadrul Porsche Bucureşti Nord, urmând ca de la jumătatea anului viitor marca să fie mutată într-un showroom de lux, care va mai cuprinde şi brandurile Audi, Porsche şi Lamborghini - marcă pe care tot Porsche România o va reprezenta oficial pe piaţa românească, din a doua jumătate a anului viitor.

În noul complex auto, Bentley va beneficia de o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi, iar numărul maxim de modele expuse se va ridica la şase unităţi.

Primul Bentley comandat oficial în România este un model Continental GT, a cărui valoare cu TVA se ridică la puţin peste 200.000 de euro. Maşina este echipată cu un motor v12 de şase litri, care dezvoltă 560 de Cai Putere (CP). Acest propulsor poate face ca maşina să ajungă de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,8 secunde, viteza maximă fiind de peste 300 de kilometri pe oră.

Activităţile oficiale pentru Bentley erau prevăzute să înceapă mai devreme, însă obţinerea avizelor, omologarea maşinilor şi traducerea manualului automobilului în limba română au necesitat un proces mai îndelungat.

Iniţial, construcţia complexului auto pentru mărcile de lux Lamborghini, Porsche, Audi şi Bentley ar fi trebuit să înceapă în a doua parte a anului 2007, iar finalizarea construcţiei era prevăzută pentru a doua jumătate a acestui an. Investiţia se ridică la peste 12 milioane de euro, fără teren, însă costurile ar putea creşte semnificativ din cauza preţurilor ridicate ale materialelor de construcţii şi ale forţei de muncă, potrivit unor declaraţii anterioare ale directorului general al Porsche România, Brent Valmar.

Porsche România, cel mai mare importator auto de pe piaţa locală, mai are în portofoliu, pe lângă mărcile amintite, şi brand-urile Volkswagen, Skoda, Seat şi Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Compania a vândut anul trecut 58.790 de autovehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, în creştere cu 35% faţă de cele 43.541 vehicule comercializate de companie în 2006.

Pentru acest an, Porsche România estimează o creştere de maxim 2% a numărului de autovehicule comercializate, pe fondul noilor condiţii de piaţă, legate de modificarea taxei auto şi de viitorul imprevizibil al importurilor de automobile second-hand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici