Portretul robot al întreprinzătorului român:Bărbat de 36-45 ani, cu facultate, căsătorit, fără copii

Cei mai mulţi oameni de afaceri români sunt bărbaţi, căsătoriţi, au vârsta cuprinsă între 36 şi 45 de ani, au pregătire superioară şi nu au copii, potrivit portretului robot al întreprinzătorului, realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

154 afișări
Imaginea articolului Portretul robot al întreprinzătorului român:Bărbat de 36-45 ani, cu facultate, căsătorit, fără copii

Portretul robot al întreprinzătorului român:Bărbat de 36-45 ani, cu facultate, căsătorit, fără copii (Imagine: Mediafax Foto)

Realizat în urma unui sondaj pe un eşantion de 1.099 de firme mici şi mijlocii, portretul robot arată că aproape 31% dintre întreprinzători au între 36 şi 45 de ani - pondere superioară mediei europene de 24% -, în timp ce 29% au între 45 şi 60 de ani. Doar 3,28% dintre oamenii de afaceri români au peste 60 de ani.

Având în vedere pregătirea profesională, se observă că persoanele cu pregătire tehnică deţin cea mai mare pondere, respectiv 43,13%, devansând considerabil numărul întreprinzătorilor instruiţi în domeniul economic - 22,83%. Faţă de media europeană, în România procentul persoanelor cu pregătire tehnică este cu circa 60% mai ridicat decât în Uniunea Europeană.

Gruparea oamenilor de afaceri pe sexe relevă predominanţa bărbaţilor - 67,45%, structura fiind mai echilibrată comparativ cu media europeană, care arată că doar un sfert din întreprinzătorii europeni sunt femei.

O altă caracteristică a întreprinzătorilor români este că aproape 77% sunt căsătoriţi, dar cei mai mulţi, respectiv 35,43%, nu au copii. De asemenea, 31,15% au un copil, 27,87% au doi copii şi doar 5% au trei sau peste trei copii.

Din punct de vedere al studiilor realizate, majoritatea întreprinzătorilor au pregătire superioară - 71,35%, dintre care 17,6% au absolvit masteratul, 11,21% diverse studii în străinătate, iar 3,91% au doctoratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici