Portul Constanţa va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume

Conducerea Portului Constanţa a semnat miercuri un protocol de colaborare cu administraţia Portului sud-coreean Busan, al cincilea cel mai tranzitat port din lume.

3710 afișări
Imaginea articolului Portul Constanţa va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume

Memorandumul a fost semnat în timpul vizitei la Bucureşti a premierului sud-coreean, Han Duck-soo.

„Prin Memorandumul semnat, astăzi, de Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa şi Autoritatea Portului sud-coreean Busan, România are şansa să fie prezentă pe marile pieţe asiatice! Semnarea acestui document marchează dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Coreea de sud în contextul vizitei la Bucureşti a premierului sud-coreean, Han Duck-soo”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Grindeanu, portul Busan este cel de-al cincilea cel mai tranzitat port după tonajul de marfă din lume şi cel mai mare port de transbordare din Asia de Nord- Est.

Cele două autorităţi portuare vor coopera în domeniul serviciului portuar şi al infrastructurii portuare şi vor încuraja dezvoltarea traficului de mărfuri între Constanţa şi Busan, pentru toate tipurile de marfă, dezvoltarea transportului Ro-Ro şi al transportului de persoane, a precizat ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici