Posibil parteneriat între Mitsubishi şi Peugeot în sectorul vehiculelor cu motoare electrice

Constructorul japonez de automobile Mitsubishi Motors a anunţat, marţi, că ar putea încheia un parteneriat cu grupul francez de profil PSA Peugeot Citroen, în sectorul proiectării, dezvoltării şi producţiei de şasiuri pentru vehicule propulsate electric.

18 afișări
Imaginea articolului Posibil parteneriat între Mitsubishi şi Peugeot în sectorul vehiculelor cu motoare electrice

Posibil parteneriat între Mitsubishi şi Peugeot în sectorul vehiculelor cu motoare electrice (Imagine: Mediafax Foto)

Cei doi constructori analizează opţiunile de colaborare pe această piaţă, inclusiv posibilitatea ca Mitsubishi să livreze baterii, motoare şi alte componente către Peugeot. Studiile de fezabilitate pentru această înţelegere vor fi încheiate în luna decembrie, a spus purtătorul de cuvânt al companiei japoneze, Fumio Nishizaki.

"PSA poate împărtăşi expertiză în domeniul vehiculelor electrice, deci acordul este un câştig pentru ambele companii", a declarat el.

O alianţă între constructorul japonez şi cel francez ar fi prima de acest fel şi ar putea crea un precedent pentru înţelegeri similare, pe măsură ce companiile din industria auto sunt presate să producă vehicule nepoluante, pentru a proteja mediul şi a lupta împotriva încălzirii globale.

Totodată, vehiculele propulsate de motoare electrice ar putea deveni produse folosite în masă, pe fondul creşterii preţurilor la combustibili fosili. Mitsubishi este unul din pionierii din acest sector şi intenţionează să comercializeze un automobil propulsat 100% electric până în 2010.

Cele două grupuri au căzut recent de acord să înfiinţeze un joint-venture în Rusia, care va produce, începând cu 2011, automobile de tip SUV (sport utility vehicle).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici