Poşta din Statele Unite disponibilizează voluntar 30.000 de angajaţi

Compania naţională de servicii poştale din Statele Unite, al doilea mare angajator din economia americană, a început un program de disponibilizări voluntare prin care doreşte să reducă personalul cu 30.000 de angajaţi, pentru a se adapta scăderii afacerilor şi automatizării operaţiunilor.

23 afișări
Imaginea articolului Poşta din Statele Unite disponibilizează voluntar 30.000 de angajaţi

Poşta din Statele Unite disponibilizează voluntar 30.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul va fi derulat până la sfârşitul lunii septembrie şi face parte dintr-un efort de reducere a costurilor cu 6 miliarde de dolari pe an, a anunţat marţi seară US Postal Service.

Compania oferă câte 15.000 de dolari fiecăruia dintre cei 30.000 de angajaţi care decid să părăsească anticipat locul de muncă, iar măsura vizează în principal operaţiunile de procesare a corespondenţei.

"Poşta" estimează economii de 500 milioane de dolari prin acest program.

Reducerile de personal operate de al doilea mare angajator din SUA sunt similare cu cele anunţate de constructorii auto şi de unele bănci americane, în timp ce economia dă semne că iese din recesiune, notează Reuters.

US Postal Service, controlată direct de guvernul Statelor Unite, se autofinanţează prin încasările obţinute contra serviciilor şi produselor poştale sau conexe şi a înregistrat o pierdere de 2,4 miliarde de dolari în trimestrul al doilea al acestui an.

Veniturile din servicii poştale tradiţionale au scăzut puternic, odată cu ascensiunea email-ului şi a altor servicii online care se suprapun cu cele oferite de Poştă, precum plata electronică a facturilor.

Compania de stat are 656.000 de angajaţi, faţă de cei 1,4 milioane de salariaţi din Statele Unite ai retailerului Wal-Mart.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici