Poşta Română a lansat un serviciu de transfer de bani din Italia

Poşta Română, în colaborare cu firma Valutrans Spa, specializată în transferuri financiare, a lansat în această lună serviciul de transfer de bani Valutrans, prin intermediul căruia românii din Italia pot trimite bani în ţară.

1193 afișări
Imaginea articolului Poşta Română a lansat un serviciu de transfer de bani din Italia

Poşta Română a lansat un serviciu de transfer de bani din Italia (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Destinatarul poate ridica sumele trimise din Italia după 20 minute din momentul în care a fost efectuată tranzacţia, pe baza actului de identitate. Pentru aceasta, trebuie să se prezinte la unul dintre cele 569 de oficii informatizate ale Poştei Române incluse în reţeaua VPN, indiferent de localitatea unde îşi are domiciliul", se arată într-un comunicat al Poştei Române.

Suma maximă pe transfer poate fi echivalentul în euro a 5.000 de dolari şi se achită în numerar la ghişeele Poştei Române.

În Italia, aceste operaţiuni sunt disponibile clienţilor printr-o reţea de 100 de puncte de lucru, urmând ca în viitor serviciul să fie disponibil în peste 1.200 de agenţii.

Comisioanele, care se percep expeditorilor, variază între 3,5 şi 20 de euro, pentru sume de până la 1.000 de euro, iar pentru cele care depăşesc această sumă se percepe un comison de 2% din suma expediată.

"Pentru expedierea banilor, conform legislaţiei italiene, clienţii pot trimite în România, într-un interval de şapte zile, maxim 5.000 de euro. Pentru transferurile de peste 1.999 de euro, agenţii Valutrans vor arhiva datele de identificare ale expeditorului, precum şi dovada veniturilor", se mai arată în comunicat.

Poşta Română este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale cu capital majoritar de stat, acţiunile fiind împărţite între statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75%) şi Fondul Proprietatea (25%). Compania deţine o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri.

Valutrans SPA este o societate autorizată de transfer de bani, cu sediul central în Italia şi are filiale şi în Marea Britanie şi Portugalia, prin intermediul cărora oferă servicii de transfer de bani în 76 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici