Povestea incredibilă a unui broker de credite român care a trecut de la venituri de 4.000 de euro la 300 de euro în criză: "Nu m-am gândit niciodată că o să vină criza sau că o să crească cursul"

Piaţa imobiliară se află în echilibru în pre­zent, dobânzile la credite sunt mai mici, iar cli­enţii băncilor au o educaţie financiară mai bu­nă, spre deosebire de anii 2007-2008, atunci când nu aveau o viziune a investiţiei pe ter­men lung, a declarat brokerul Mircea Petrilă, invitat la emisiunea de business ZF Live.

3523 afișări
Imaginea articolului Povestea incredibilă a unui broker de credite român care a trecut de la venituri de 4.000 de euro la 300 de euro în criză: "Nu m-am gândit niciodată că o să vină criza sau că o să crească cursul"

Povestea incredibilă a unui broker de credite român care a trecut de la venituri de 4.000 de euro la 300 de euro în criză: "Nu m-am gândit niciodată că o să vină criza sau că o să crească cursul"

Până acum, în acest an, el a intermediat credite de un milion de euro şi are o ţintă de 1,2 mil. euro. Din 2005 până acum a intermediat credite de aproape 25 mil. euro.

Prin com­paraţie, între 2005 şi 2008, înainte de criză volumul credi­te­lor interme­dia­te ajunsese sub 20 mil. euro.

2009 a fost un an „ca­tas­tro­fal“, spune el. „Veniturile mele au scăzut cu 93% în 2009, de la 4.000 euro lunar la 300 de euro, iar singurul lucru care a crescut a fost rata pe franci elveţieni. Nu mă gândeam că va creşte cursul, ci că decalajul dintre noi şi ţările UE va face ca leul să se întărească. Iar asta s-a întâmplat până în iulie 2007“.

Citeşte continuarea articolului pe Ziarul Financiar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici