Premieră la cel mai mare producător mondial de automobile: Peste un milion de vehicule hibrid vândute

Toyota, cel mai mare producător mondial de automobile, a vândut anul trecut peste un milion de vehicule hibrid, depăşind pentru prima oară acest prag.

367 afișări
Imaginea articolului Premieră la cel mai mare producător mondial de automobile: Peste un milion de vehicule hibrid vândute

Premieră la cel mai mare producător mondial de automobile: Peste un milion de vehicule hibrid vândute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul japonez a anunţat că a livrat 1,219 milioane de vehicule hibrid, parţial datorită succesului gamei Prius şi a reuşitei noului model Aqua în Japonia, comercializat sub numele Prius C în America de Nord.

Vehiculele hibrid au reprezentat anul trecut 14% din automobilele vândute la nivel global, proporţie care atinge 40% în Japonia, unde aceste vehicule sunt tot mai puţin impozitate şi beneficiază de subvenţii la cumpărare.

Modelele hibrid dispun de un motor clasic pe benzină, dar şi de unul electric, alimentat de o baterie care se încarcă în timpul rulării.

Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat că grupul vrea să vândă în acest an 1,25 milioane de vehicule hibrid.

De la intrarea pe piaţă, în 1997, a primului model de acest tip destinat pieţei mondiale, Prius, Toyota a comercializat în total 5,125 milioane de vehicule hibrid, respectiv 21 de modele în circa 80 de ţări.

"Am dezvoltat primul model hibrid pornind de la zero", a declarat un vicepreşedinte al Toyota, Takeshi Uchiyamada, şeful proiectului Prius.

Utilizarea vehiculelor hibrid ale Toyota a dus la emisii de dioxid de carbon cu 34 de milioane de tone sub cele care ar fi fost generate de automobile clasice de acelaşi gabarit şi a permis o economie de 12 miliarde de litri de benzină, potrivit grupului.

Constructori auto concurenţi, precum Renault-Nissan, s-au concentrat pe producţia de maşini electrice, cu rezultate deocamdată mixte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici