Preşedintele Airbus se pregăteşte să renunţe la programul privind avionul militar A400M

Preşedintele grupului Airbus, germanul Thomas Enders, pregăteşte abandonarea proiectului privind avionul de transport militar A400M, a cărui finanţare face în prezent obiectul unor negocieri dificile cu ţările cliente, anunţă marţi cotidianul german Financial Times Deutschland (FTD).

34 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Airbus se pregăteşte să renunţe la programul privind avionul militar A400M

Preşedintele Airbus se pregăteşte să renunţe la programul privind avionul militar A400M (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului, Enders ar fi declarat în timpul unei mese de Crăciun, oferită de conducerea grupului în decembrie, că nu mai "crede în continuarea programului" şi că ar fi început să pregătească încetarea acestuia. Există deja, potrivit FTD, liste cu ingineri care vor fi mutaţi din cadrul programului A400M către alte programe de dezvoltare ale grupului, ca A380 şi A350.

Airbus şi grupul european aeronautic de apărare EADS, din care face parte, negociază de mai multe luni cu şapte ţări cliente pentru acest avion, care au comandat în total 180 de aparate, pentru o sumă de 20 de miliarde de euro, dar cărora grupul le cere să suporte unele costuri suplimentare ale programului A400M, care depăşeşte cu câteva miliarde de euro estimările iniţiale.

Potrivit FTD, Enders ar aprecia că şansele de succes ale acestor negocieri sunt doar de 50 la sută.

El "nu este pregătit să pună în pericol segmentul aviaţiei civile, care se comportă bine, din cauza A400M", potrivit unei surse neidentificate din cadrul întreprinderii, citată de cotidianul german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici