Preşedintele executiv al BCR va fi înlocuit cu un director de la Barclays

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Manfred Wimmer, va fi înlocuit, de la 1 iulie, de Dominic Bruynseels, până de curând director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays, a anunţat, vineri, banca.

63 afișări
Imaginea articolului Preşedintele executiv al BCR va fi înlocuit cu un director de la  Barclays

Preşedintele executiv al BCR va fi înlocuit cu un director de la Barclays (Imagine: Mediafax Foto)

Dominic Bruynseels se va alătura conducerii BCR începând cu 1 mai şi va prelua conducerea efectivă a băncii după primirea aprobărilor din partea Băncii Naţionale a României, se arată într-un comunicat al băncii remis MEDIAFAX.

Noul preşedinte al BCR a activat timp de 27 de ani în cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat funcţia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail şi Corporate Banking Global în Pieţe Emergente.

Manfred Wimmer a fost numit preşedinte interimar al băncii la 1 decembrie 2007, în locul lui Nicolae Dănilă, care s-a retras din funcţie după şapte ani în care a condus BCR.

Wimmer a fost director de strategie al Erste şi responsabil al grupului austriac în procesul de privatizare a BCR.

Din Comitetul executiv al BCR mai fac parte Jean Andronie (vicepreşedinte executiv, responsabil cu activitatea de corporate), Oana Petrescu (vicepreşedinte executiv pe partea de operaţiuni), Martin Skopek (vicepreşedinte executiv, retail & private banking) şi Helmuth Hintringer (vicepreşedinte executiv, financiar şi riscuri).

BCR face parte din grupul austriac Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen, care a plătit, în 2006, 3,75 miliarde de euro pentru a prelua 61,88% din acţiuni de la statul român (36,88%), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi International Finance Corporation, în cea mai mare tranzacţie de privatizare derulată în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici