Preşedintele Ford: Statele Unite încă nu pot concura cu China în ceea ce priveşte vehiculele electrice

Preşedintele executiv al Ford Motor, Bill Ford, a declarat că Statele Unite nu sunt încă pregătite să concureze cu China în ceea ce priveşte producţia de vehicule electrice.

2586 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ford: Statele Unite încă nu pot concura cu China în ceea ce priveşte vehiculele electrice

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"S-au dezvoltat foarte repede şi le-au dezvoltat pe scară largă. Iar acum le exportă", a declarat Ford în cadrul unei emisiuni la CNN. "Ei nu sunt aici, dar vor veni la un moment dat şi credem că trebuie să fim pregătiţi şi ne pregătim", a mai spus Ford.

În februarie, producătorul auto a anunţat că intenţionează să investească 3,5 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Michigan, într-o afacere care presupune utilizarea tehnologiei companiei chineze de baterii CATL, atrăgând atenţia senatorului american Marco Rubio, care a cerut administraţiei Biden să revizuiască afacerea, relatează Reuters.

Bill Ford, care este strănepotul fondatorului companiei Henry Ford, a declarat că fabrica de baterii din Michigan reprezintă o şansă pentru inginerii Ford de a învăţa tehnologia şi apoi de a o folosi ei înşişi.

"La Michigan este o instalaţie deţinută integral de Ford. Vor fi angajaţii noştri, iar tot ceea ce facem este să acordăm licenţe pentru tehnologie. Asta este tot", a spus el.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a declarat în luna mai că producătorii chinezi de vehicule electrice sunt principalii săi rivali în acest sector şi că Ford are nevoie de un branding distinctiv sau de costuri mai mici pentru a învinge producătorii chinezi de automobile.

"Cred că noi îi vedem pe chinezi ca fiind principalul concurent, nu GM sau Toyota. Chinezii vor fi cei mai puternici", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici