Preşedintele GM Europe: Opel va fi vândută în curând companiei canadiene Magna

Preşedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, se aşteaptă ca divizia germană Opel să fie vândută în curând companiei canadiene Magna.

17 afișări
Imaginea articolului Preşedintele GM Europe: Opel va fi vândută în curând companiei canadiene Magna

Preşedintele GM Europe: Opel va fi vândută în curând companiei canadiene Magna (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Sunt destul de optimist, după o întâlnire la nivel înalt între reprezentanţii GM şi cei ai Magna, la care am ajuns la un larg consens", a declarat Forster publicaţiei german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), adăugând că au rămas de stabilit detaliile.

El nu a oferit alte informaţii, dar a spus că "ar fi extraordinar dacă problemele vor fi rezolvate până la jumătatea lunii iulie".

Surse apropiate situaţiei au declarat, în luna iunie, că General Motors şi Magna au drept obiectiv ca, până la 15 iulie, să ajungă la un acord de vânzare a unei participaţii majoritare la Opel către producătorul canadian de componente auto şi partenerul rus al acestuia, Sberbank.

Premierul landului german Turingia, Dieter Althaus, a declarat la rândul său publicaţiei Berliner Zeitung am Sonntag că se aşteaptă ca acordul între Opel şi Magna să fie încheiat în luna iulie.

Opel are la fabrica sa din Turingia 1.800 de angajaţi.

Magna are o poziţie puternică pentru preluarea Opel, faţă de companiile concurente Beijing Automotive Industry Corp (BAIC) din China şi holdingul belgian RHJ International.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici